De-a lungul vieții unui om, pot apărea diferite probleme de sănătate.

Mediul înconjurător prin diferiți factori externi, dar si locuința în care trăim, ne pot influența foarte mult starea de sănătate.

Putem avea un somn agitat, ori nu reușim să ne odihnim sau ne putem trezi obosiți chiar și după opt ore de somn. Accidente repetate în bucătarie sau alte probleme de sănătate ale diferitelor părți corporale. Toate aceste aspecte pot fi influențate de dezechilibrele existente în fiecare sector al casei.

Iată câteva recomandări Feng Shui, pentru a te ajuta să îți menții o stare de sănătate cât mai bună:

  1. Evitați casele care au sectoare lipsă.
  2. Intrarea în casă nu trebuie să fie blocată sau obstrucționată. Holurile aglomerate si ușile care nu se deschid la 90 grade blochează curgerea energiei Qi dătătoare de viață și vitalitate.
  3. Mențineți curățenia în casă, cu geamuri curate prin care să pătrundă soarele și fără dezordine.
  4. Oglinzile din dormitor sunt de evitat.
  5. Florile si aparatura electronică în dormitor aduc energie yang fiind factori perturbatori ai somnului.
  6. Evitați să dormiți cu capul înspre o toaletă sau sub o grindă.
  7. În locul unde ne preparăm alimentele, în bucătărie, evitați să amplasați cuptorul față în față cu ușa toaletei, iar obiectele ascuțite se recomandă să nu fie expuse la vedere.
  8. Evitați să faceți renovări și reparații în sectoarele guvernate de energia Tai Sui sau în zilele nefavorabile.(verifică aceste zile în calendarul chinezesc ).
  9. Amplasați în dormitor pe noptiera de lângă pat, remedii Feng Shui pentru sănătate: Vasul Wu Lou, Nodul mistic, Medicine Budha sau în living urmărind steaua anuala 2 a bolilor amplasând remediile pe sectorul în care zboara în anul respectiv.

Calculând amprenta casei veți cunoaște cel mai bine unde puteți amplasa remediile pentru steaua 2, având influența cea mai mare asupra tuturor locuitorilor casei.-link cu calculul amprentei.

 

Vasul Wu Lou.